Bag kameraet

Bag Fotolaboratoriet står kunstfotograf Helga C. Theilgaard (f. 1976), der er uddannet hos Fotograf for Hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov og fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana.

“Mit arbejde er funderet i det klassiske portrætfotografi, værker og udstillinger – jeg har mere end 10 års undervisningserfaring som gæstelærer og foredragsholder på bl.a. Fotografuddannelsen i København,
Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, Den Europæiske Filmhøjskole, Københavns Erhvervsakademi og Krabbesholm Højskole. Derudover er jeg uddannet Kunstgrebsinnovatør, der forener kunstnerisk og ledelsesmæssig praksis til at skabe innovation. Tidligere bestyrelsesmedlem i Dansk Kunstnerråd, medlem af billedbureauet BAM og censor i fotografi på Danmarks Medie og Journalisthøjskole.

I mere end 10 år har jeg stået bag en række større landsdækkende udstillinger som:

“Øen i havet-en billedfortælling fra Christiansø” (2007), der portrætterede Christiansø og øens beboere i film, lyd og billeder. Udstillingen blev bl.a. vist på Bornholms Kunstmuseum, Rundetårn og Nordens Hus i Island og på Færøerne.

“De Rodløse” (2010), der skildrede hjemløse i Danmark og er blevet vist i landets fem største byer, på Kunstfestivalen ”Lys over Lolland” samt udgivet som fotobog på Forlaget Ajour i 2010.

“Body of Desire” (2014) er mit seneste større værk med en fotografisk installation om prostituerede mænd og kvinder i Danmark, der åbnede på Skelbækgade i København.

Udover produktionen af egne værker samarbejder jeg også løbende med institutioner, organisationer og styrelser omkring tilblivelsen af bøger, publikationer og udstillinger bl.a. med “Livsøjeblikke”, et kunstfotografisk værk i forbindelse med Diakonissestiftelsens 150 års jubilæum, og senest med “Bellahøj – fortællinger om en bebyggelse” udgivet på Strandberg Publishing.

Jeg vandt i 2013 prisen for bedste fotografi i The International Street Paper Award og blev i 2015 udvalgt til at deltage i bogen “101 kunstnere”.”

 

 

_DSC9352_finish_02

© Ole Christiansen

 

 

Kontakt Fotolaboratoriet

Helga C. Theilgaard
Bragesgade 10C, stuen
2200 København N

fotolaboratoriet@helgatheilgaard.dk
+ 45 26 84 40 43
www.fotolaboratoriet.dk / www.helgatheilgaard.dk

Facebook: fotolaboratoriet / helgatheilgaard
Linkedin.com
Skype helgatheilgaard

Handelsbetingelser

KLIK HER og læs vores handelsbetingelser